HOMEKUURREIZENRONDREIZENBLUE CRUISEWELLNESSAANBIEDINGENVLUCHTENALLIANZ

Mar Y Sol

Tenerife | Spanje


Algemene informatie:
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Het is een ideale vakantiebestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar mooie stranden, een indrukwekkende natuur en een prachtig vulkanisch landschap. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong waar de grootste vulkaan van het eiland te vinden is: de El Teide met een hoogte van ruim 3700 meter. Naast stranden en een aantrekkelijk klimaat, is Tenerife ook rijk aan een veelzijdige natuur.

Kuurhotel Mar Y Sol is een uniek vakantiecomplex, gebouwd in de authentieke Spaanse stijl en biedt mogelijkheden voor een heerlijke vakantie voor zowel gehandicapte als niet-gehandicapte gasten. Dit prachtig complex ligt in Los Cristianos, dat van een klein vissersplaatsje is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Mar y Sol is slechts 350 meter verwijderd van het zandstrand waar u optimaal kunt ontspannen en genieten van de zee. Het openbaar vervoer ligt op loopafstand van het hotel. In de omgeving vindt u talloze mogelijkheden voor amusement, zodat het vrijwel onmogelijk is om u te vervelen: u kunt er winkelen, golfen en nog veel meer. Door zijn uitgebreide faciliteiten, de excursiemogelijkheden en het ruime aanbod van medische zorg, staat Kurhotel Mar Y Sol garant voor een onvergetelijke vakantie!Faciliteiten:
Het complex beschikt over meer dan 300 appartementen en studio’s. Alle faciliteiten zijn rolstoeltoegankelijk, waardoor ook gehandicapte gasten zonder problemen zich kunnen vermaken. Uit praktisch oogpunt zijn het restaurant en het zwembad dichtbij geplaatst. Het verblijf in het hotel is gebaseerd op vol- of halfpension. U kunt de volgende faciliteiten verwachten tijdens uw vakantie in Mar Y Sol:

 • Een 24uurs receptie met tv-verhuur waar ook Nederlands wordt gesproken
 • Restaurant met regelmatige animatie zoals flamenco shows, karaoke en live muziek.
 • 3 zwembaden, waarvan 2 voorzien van tillift.
 • Een zwembad met een diepte van 1.30 meter en verwarmd tot wel 33 graden.
 • Jacuzzi, massagejets, whirlpool, waterval en nekdouches.
 • Het tweede grote zwembad is 1.10 tot 2.00 meter diep met een temperatuur van circa 20C tot 25C en is meer gericht op de wat sportievere gasten. Deze beide zwembaden zijn voorzien van een lift en een trap met handrails om de toegang voor minder validen te vergemakkelijken. Het therapiebad heeft een diepte van 50 cm en is voorzien van een loopschool met handrails. Er is 8 uur per dag toezicht op het zwembad.
 • Een groot zonneterras met hoge ligstoelen, speciaal gemaakt voor rolstoelgebruikers. Zeer hoge parasols en meerdere palmbomen zorgen voor de nodige schaduw en comfort.
 • Er is een dagelijkse schoonmaakservice.

De faciliteiten en voorzieningen die Mar Y Sol biedt, genieten een internationale faam.
Zo is er onder meer een revalidatiecentrum, een ruimte voor balneotherapie en een fitness afdeling.
Onder andere de volgende activiteiten behoren tot de mogelijkheden:

 • Water- en rolstoelgymnastiek
 • Bowlen, darts en biljartwedstrijden
 • Reuzen dam- en schaakspel
 • Duiken en/of snorkelen is mogelijk via duikschool ‘Aqua Sport’ (niet gratis).

Een “Open-Water” cursus, de basis-duikcursus, kan een fantastische wereld voor u openen. Ook personen met bewegingsproblemen (MS, gedeeltelijk of totaal verlamd) kunnen deelnemen aan deze sport. En als u er niet zeker van bent of duiken wel iets is voor u, dan kunt u snorkelen of meedoen aan een proefduik met begeleiding en volledige duikuitrusting in het zwembad.Accomodatie:
Binnen de accommodatie is airconditioning niet aanwezig, terwijl een ventilator op aanvraag beschikbaar is. Voor het gebruik van een telefoon, tv en kluis zijn extra kosten aan verbonden. Een douche-postoel (verkrijgbaar in 3 verschillende types) wordt gratis verstrekt door het hotel.

U heeft de keuze uit 6 verschillende appartementen:

Standaard studio ***
Een standaard studio is een compacte eenpersoonskamer met een open keuken, twee kookplaten en een grote koelkast. In de woonkamer is een comfortabele slaapbank aanwezig, die uitklapt naar een groot tweepersoonsbed. Er is een koffietafel met armleuning, een eettafel met stoelen en een grote ladekast samen met een ruime klerenkast. De badkamer is toegankelijk voor een rolstoel, sommige met een toilet dat omhoog en omlaag kan. Verder behoren een tang, een haardroger en een onder rijdbare douche tot de kamerfaciliteiten. Een balkon, tuintafel en stoelen zijn aanwezig.

Standaard appartement ***
Dit is een tweekamer appartement met een gescheiden woonkamer en slaapkamer. In de woonkamer staat een open keuken met 2 kookplaten en een grote koelkast. Verder heeft u de beschikking over een comfortabele slaapbank, die uitklapt naar een groot tweepersoonsbed, een koffietafel met armleuningen en een eettafel met stoelen. Een grote ladekast is aanwezig. De slaapkamer heeft 2 aparte bedden, een grote klerenkast en een commode. De badkamer is toegankelijk voor rolstoelen, sommige met een toilet dat omhoog en omlaag kan. Tot de kamerfaciliteiten behoren ook een haartang, een haardroger en een onder rijdbare douche. Tot slot zijn ook een balkon, een tuintafel en stoelen aanwezig.

Superieur appartement ****
Het superieur apaprtement is een modern en ruim tweekamerappartement dat beschikt over een woon- en slaapgedeelte, grote badkamer en balkon of terras. De woonkamer heeft een comfortabele slaapbank die uitklapt naar een groot tweepersoonsbed. Er bevinden zich een koffietafel met armleuning, eettafel met stoelen en een ladekast. Dit superieur appartement heeft ook een openkeuken met 2 kookplaten en een grote koelkast. In de slaapkamer treft u twee aparte bedden met slaapkamertafels, een commode en een grote klerenkast waar de kluis in gevestigd is. De ruime badkamer is toegankelijk voor rolstoelen, met een toilet dat omhoog en omlaag kan, inclusief handgrepen. Tot de kamerfaciliteiten behoren een haardroger en een onder rijdbare douche. De gehele badkamer vloer is antislip waar een comfortabele wasbak met een hoek spiegel precies erboven is geplaatst. Tot slot bevindt er zich een balkon of terras met tuintafel en stoelen.

Superieur studio ****
Dit is een modern en compact kamerappartement dat beschikt over een open keuken met twee grote kookplaten en een grote koelkast. Er bevindt zich een comfortabele slaapbank, die uitklapt naar een groot tweepersoonsbed. Daarnaast zijn een koffietafel met armleuning en een eettafel met stoelen aanwezig. U heeft de beschikking over een ruime ladekast samen met een grote klerenkast waar de kluis in gevestigd is. De ruime badkamer is rolstoel toegankelijk, met een toilet dat omhoog en omlaag kan, inclusief handgrepen. Tot de kamerfaciliteiten behoren ook een haardroger en een grote onder rijdbare douche. De hele badkamer vloer is antislip waar een comfortabele wasbak met een hoekspiegel precies erboven is geplaatst. Tot slot zijn een balkon of terras met tuinset aanwezig.

Comfort kamer *****
Deze lijkt op de typische hotelkamer maar is comfortabeler ingericht. Dit kamerappartement beschikt over een open keuken met twee kookplaten en grote koelkast. De meeste kamers hebben zowel twee aparte bedden met slaapkamertafels als een comfortabele slaapbank. Verder beschikt de comfort kamer over een speciale eethoek met comfortabele stoelen, een ruime ladekast en een grote klerenkast waar de kluis in gevestigd is. De grote badkamer is rolstoel toegankelijk met een toilet dat omhoog en omlaag kan, inclusief handgrepen. Tot de kamerfaciliteiten behoren een haardroger en een onder rijdbare douche. De hele badkamer vloer is antislip waar een wasbak met een hoekspiegel precies erboven is geplaatst. De meeste comfort kamers hebben een groot balkonterras met twee ligbedden en een tuintafel met stoelen.
Voor het gebruik van een telefoon, televisie of kluis zijn extra kosten aan verbonden. De comfort appartementen zijn nog nieuw, afgerond in maart 2009. Deze kamers beschikken dus over nieuwe meubels met een modernere inrichting.

Premium appartement *****
Het premium appartement is een modern en ruim tweekamerappartement. In dit appartement zijn de woonkamer en slaapkamer gescheiden. Sommige hebben een groot balkonterras. De woonkamer beschikt over een comfortabele slaapbank, woonkamer tafel met armleuning een eettafel met stoelen. Een grote ruime ladekast is aanwezig. Daarnaast vindt u er een open keuken met twee kookplaten en een grote koelkast. De slaapkamer heeft twee aparte bedden met slaapkamertafels en een grote klerenkast waar de kluis in gevestigd is. De ruime badkamer is toegankelijk voor rolstoelen, met een toilet dat omhoog en omlaag kan, inclusief handgrepen. Tot de kamerfaciliteiten behoren een haardroger en een grote onder rijdbare douche. De gehele badkamer vloer is antislip met een wasbak en hoekspiegel die precies erboven is geplaatst. Het grote balkonterras heeft twee ligbedden en ook een tuintafel met stoelen. De slaapkamer van het appartement is vrij klein en niet toegankelijk voor elektrische rolstoelen. Met een handbewogen rolstoel kan men wel naast het bed komen, echter wordt het draaien lastig. De premium appartementen die rolstoeltoegankelijk zijn: 1603, 1606, 1609, 1610, 1611, 1501, 1502, 1505, 1506. Al deze premiumappartement liggen in het hoofdgebouw Casa Madrid. De premium appartementen zijn nog nieuw, afgerond in maart 2009. Deze kamers beschikken over nieuwe meubels met een modernere inrichting.Bijzonderheden:

 • Een scootmobiel wordt aangeraden!
 • Los Cristianos is goed aangepast, ook de stoepen zijn rolstoelvriendelijk.
 • Aan het einde van de boulevard is een speciaal rolstoeltoegankelijk strand aanwezig.
 • Wandeling naar het plaatsje is mogelijk. De terugweg is bergop, dit is vooral met een handbewogen rolstoel behoorlijk pittig. Dus is het huren van een rolstoel met een motortje of een scootmobiel een goede optie.
 • De standaard studio, het standaard appartement en het superieur appartement hebben in de middag schaduw. De superieur studio, comfort kamer en het premium appartement hebben in de middag zon.
 • Er zijn geen koffiezetapparaten in de appartementen.
 • Een sleutel van de invalidentoiletten is verkrijgbaar op de boulevard op Los Cristianos.
 • Handdoeken voor het zwembad dient u zelf mee te nemen!
 • Mar Y Sol biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van WIFI in de bibliotheek. Tevens is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van computers.
 • Preferenties kunnen worden doorgegeven bij boeking.
terug   printen   doorsturen   stel u vraag   nieuwsbrief
disclaimerprivacyboekingsvoorwaardengastenboeksitemapover onscontactBakhus Reizen - Allersma 82, 5655 CH Eindhoven, Nederland | T: 040 211 5945 | info@bakhus.nl | 17076385 Kvk Eindhoven