HOMEKUURREIZENRONDREIZENBLUE CRUISEWELLNESSAANBIEDINGENVLUCHTENALLIANZ

Kuurreizen

Bakhus Reizen is vanaf 1994  specialist in kuurreizen zoals: Spa & Wellness, Thalasso, Balneo en Reumakuren. Naast het individuele aanbod, bieden wij ook reuma kuurreizen aan in groepsverband onder begeleiding.
Buiten de diverse kuurreizen hebben wij ook verschillende vakantiereizen met een aantal exclusieve reizen zoals: Rondreizen, Blue Cruise, Bridge- en Golfreizen.

 

Reuma Kuur

In ons informatiepakket vindt u een aanbod van verschillende bekende kuurhotels die internationaal erkend en gespecialiseerd zijn in de behandeling van reumatische aandoeningen.

Bakhus Reizen verzorgt sinds 1994 medische kuurreizen voor reumapatiënten individueel of in groepsverband.
De groepsreis is een 21- daags kuurarrangement. Wij bieden in het voor en najaar een aantal groepsreizen aan. Een groep bestaat minimaal uit 20 personen.

Het is ook mogelijk het hele jaar door individueel te gaan kuren.

Kuren voert terug op een oude traditie. Bij natuurlijke bronnen met geneeskrachtig water ontstonden oorden waar mensen met uiteenlopende kwalen naar toe kwamen om zich door het bronwater te laten genezen. In de loop van de tijd groeide kuren uit tot een alomvattende behandeling, waarvan het geneeskrachtige bad nog slechts een van de onderdelen uitmaakt.
De laatste tijd herleeft de belangstelling voor kuren, o.a. in de behandeling van mensen met een reumatische aandoeningen. Niet omdat het reuma kan genezen, maar wel omdat de behandelingen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het verlichten van de pijn.

De kuurprogramma´s die onder begeleiding van kuurartsen en fysiotherapeuten plaatsvinden bevatten de volgende elementen: Baden in thermaal water van minimaal 32° c, oefentherapie en ontspanning door middel van diverse kuurbehandelingen.
Herhaling van deze drie elementen kan het verloop van de reumatische aandoening gunstig beïnvloeden. Activiteiten als wandelen en fietsen gaan beter. Het thermale water kan een gunstige invloed hebben op het afweersysteem en stofwisseling. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat intensieve oefentherapie tot vermindering van de klachten leidt bij mensen met de ziekte van Bechterew of Reumatoïde Artritis. Het pijn verlichtende effect van kuren kan gemiddeld 3 tot 6 maanden aanhouden.
Maar, ondanks bovenstaande, geschiedt het ondergaan van een kuur volledig op eigen risico. Bakhus Reizen kan dan ook op geen enkele wijze voor eventuele gevolgen aansprakelijk worden gesteld. Wij doen ons best voor u om de reis en het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en aan uw wensen tegemoet te komen, zodat u van een ontspannende kuur kunt genieten.

Accommodaties:

Onze aangeboden accommodaties zijn internationaal bekend en beschikken vakkundig (medisch) personeel. Alle kamers van deze sfeervolle hotels zijn ingericht met bad/douche, toilet, telefoon, kleurentelevisie, minibar, föhn en een balkon of terras. Op aanvraag zijn er mindervalide en niet-roken kamers beschikbaar. Indien nodig zijn er extra aanpassingen op de kamer mogelijk zoals; toiletverhoger en oplegmatras.

Bij alle locaties krijgt u gemiddeld 4 behandelingen per dag in overleg met de arts /  reumatoloog.
Er worden passende behandelingen gegeven voor mensen met verschillende reumatische aandoeningen zoals; reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie of artritis psoriatica. Balneotherapie is geschikt voor mensen met huidproblemen en reumatische aandoeningen.
Bij de aanmelding kunt u via een verzorgingsformulier uw wensen / aandoeningen aangeven. Ook voor mensen die een dieet volgen wordt gezorgd.

De eerste dag:
Ontvangst en verkennen thermaal centrum.
Afspraak met reumatoloog
Samenstellen kuurprogramma
Starten met kuren

Dagelijks gedurende de kuur:
Ontbijt tussen 07.00 en 10.30 in buffetvorm.
In de regel worden elke dag tussen 8.00 en 16.00 uur behandelingen gegeven, afhankelijk van het  kuurprogramma dat door de reumatoloog is samengesteld en uw persoonlijke wensen.
Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een middagpauze. De reumatoloog maakt wekelijkse afspraken om te kijken hoe het met u gaat. Maar u kunt ook zonder deze afspraak elk moment terecht bij de reumatoloog.
Naast de behandelingen kunt u altijd gebruik maken van het thermale bad en van de faciliteiten van het hotel zoals het gewone zwembad, thalassobad, jacuzzi en het fitnesscenter.

Behandelingen
Tijdens het kuren is het belangrijk voldoende rust te nemen tussen de oefentherapie, het baden en de kuurbehandelingen in. Doordat veel behandelingen en kuurfaciliteiten een warmtewerking hebben, heeft uw lichaam tijd nodig om naar het natuurlijke evenwicht terug te keren en haar eigen lichaamstemperatuur aan te nemen.
De kuurarts zal tijdens het intakegesprek kijken naar uw conditie, lichamelijke gezondheid en het verloop van uw reumatische aandoening. Vervolgens wordt op medische gronden een kuurpakket samengesteld .

Dit kuurpakket bestaat uit verschillende kuurbehandelingen zoals:
* Individuele- of groepsoefeningen in de zaal of in het zwembad,
* Elektrotherapie, * ( niet bij Altin Yunus )
* Actinotherapie ( met IR,UR of licht)
* Balneotherapie
* Paraffine / Modder / omslagen
* Hydrotherapie ( Onder water massage of whirlpool)
* Lokaal massage                                                                                                                   

* Radon therapie                                                                                                                   

* Dokter Fish (Psoriasis)


 

terug   printen   doorsturen   stel u vraag   nieuwsbrief
disclaimerprivacyboekingsvoorwaardengastenboeksitemapover onscontactBakhus Reizen - Allersma 82, 5655 CH Eindhoven, Nederland | T: 040 211 5945 | info@bakhus.nl | 17076385 Kvk Eindhoven