HOMEKUURREIZENRONDREIZENBLUE CRUISEWELLNESSAANBIEDINGENVLUCHTENALLIANZ
Istanbul Stedentrip
Istanbul - Cappadocie
Cappadocie
Istanbul - Trabzon
meer foto's meer foto's
Bridgereizen
Golfreizen
Studiereizen

Op Bakhus Reisburo is alles over Kuurreizen te vinden: waaronder aanmelden excursie reizen aanmelden excursie reizen
Op Bakhus Reisburo is alles over Kuurreizen te vinden: waaronder online inschrijven online inschrijven
Op Bakhus Reisburo is alles over Kuurreizen te vinden: waaronder gastenboek gastenboek
Op Bakhus Reisburo is alles over Kuurreizen te vinden: waaronder boekingsvoorwaarden boekingsvoorwaarden
aankomst  istanbulontvangst  nederlandstalige  transfer  hotelwelkomstcocktail  diner  hotel  overnachtingdag  klassieke  stadstour  vertrek  vanuit  hotel  uurbezoek  hippodroomplein  centrum  constantinopel  antieke  stadion  romeinse  obelisk  christus  keizer  constantijn  egypte  gehaaldde  sultanahmet  moskee  blauwe  moskee  blauwe  moskee  heeft  danken  blauwe  tegels  buitenkant  moskee  gebouwd  tussen  opdracht 

Istanbul - Trabzon

8 dagen


Dag 1 :Aankomst Istanbul
- Ontvangst door een Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel
- Welkomstcocktail
- Diner in het hotel en overnachting

Dag 2: Klassieke stadstour
- Vertrek vanuit het hotel om 09:30 uur
- Bezoek aan het Hippodroomplein (het oude centrum van Constantinopel), het antieke stadion uit de Romeinse tijd, waar de obelisk uit het jaar 1500 voor Christus door keizer Constantijn uit Egypte is gehaald.
- de Sultanahmet Moskee ( Blauwe Moskee ). De Blauwe Moskee heeft haar naam te danken aan de blauwe tegels aan de buitenkant. Deze moskee is gebouwd tussen 1609 en 1616 in opdracht van Sultan Ahmet 1. De moskee is van binnen betegeld met twintigduizend tegeltjes in de kleuren blauw, groen en roodbruin.
- Topkapi Paleis: De residentie van de Ottomaanse sultans tussen de 14e en de 19e eeuw. Bekend door zijn rijke juwelenverzameling en haremgeschiedenis.
- Lunch
- Hagia Sophia Museum; in de zesde eeuw in opdracht van de keizer Justinianus gebouwde orthodoxe kerk. Een indrukwekkende schoonheid met zijn oude mozaïeken en grote koepel.
- Grand Bazaar ( overdekte bazaar met 2000 winkels )
- Diner in het hotel en overnachting

Dag 3: Boottocht Bosporus
- Vertrek vanuit het hotel om 09:30 uur
- Kort bezoek aan de Egyptische markt ofwel de kruidenbazaar,
- Om 10:30 vertrek van Eminönü naar Sariyer. De Bosporus scheidt Europa en Azië van elkaar. De boottocht is genieten vanaf het water van alle mooie paleizen en historische gebouwen langs de Europese en Aziatische kant.
- Om 12:00 uur lunch in Sariyer; een visrestaurant met een indrukwekkend uitzicht op de Bosporus.
- Na de lunch vertrek per auto/bus naar PierLoti om te genieten van het prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en Istanbul.
- Terug naar het hotel voor diner en transfer naar de luchthaven voor de avondvlucht naar Trabzon ( 23.35 – 01.15 uur ). Ontvangst en transfer naar het viersterren tellende Usta hotel.Dag 4: Sümela Klooster, Zigana gebergte, Gümüshane: de grot Karaca.
09.30 uur vertrek naar Sümela Klooster. In de vierde eeuw gebouwde Sümela klooster ligt aan de berg Karadag ( 1300 m hoog ) bij de nationale Altindere park.
Lunch bij de vallei met lokale gerechten. Na de lunch vertrek naar Gümüshane via oud zijde- route door het Ziganagebergte. In Gümüshane bezichtiging van de grot Karaca.
Eind van de dag terug naar Trabzon, diner en overnachting in het Usta Hotel.

Dag 5:. Stadstour Trabzon, Uzungöl
Na het ontbijt vertrek naar Boztepe voor een panoramisch uitzicht van Trabzon. Na het bezoeken van kasteel Trabzon, chalet Atatürk en het in de dertiende eeuw gebouwde Ayasofia museum met bekende fresco’s, vertrek naar Akçabaat voor de lunch (In het menu staat het bekende Köfte van Akçabaat ( = gekruid gehakt gerecht). Na de lunch vertrek naar Uzungöl. Vrije tijd en een wandeling bij Uzungöl, inchecken bij Inan Kardesler Hotel. Diner in het hotel met omlijsting van lokale muziek & dans (Kemençe en horon ).

Dag 6: RIZE, ÇAMLIHEMSIN, FIRTINA Rivier, AYDER plateau
Na het ontbijt vertrek naar Rize. Bezichtiging van theefabriek bij Of, authentieke atelier met houten weefgetouw waar speciale Rize-stof gemaakt wordt . Lunch bij Çamlihemsin, na de lunch een wandeling van een uur langs de Firtina rivier; oude stenen brug en Goksu waterval bij de Tar rivier. Na de wandeling aankomst bij Ayder plateau en inchecken in het berghut hotel Kuspuni. Diner en overnachting in het hotel.Dag 7: AYDER plateau, SARP grensovergang, TRABZON
Na het ontbijt een wandeling bij het Ayder plateau. Bezichtiging van herenhuizen bij Camlihemsin, Senyuva brug en Ortan Dorp (**optioneel rafting bij Firtina rivier **). Bij Findikli een wandeling langs de Çaglayan rivier, bezichtiging van thee- en kiwituinen en herenhuizen van de lokale bevolking ( Laz ). Op de terugweg wordt thee gedronken bij Botanische tuin van Rize waar we ook een fantastisch uitzicht kunnen bewonderen. Langs de kustweg ten oosten van de Zwarte Zee aankomst Trabzon, diner en overnachting in Usta Hotel.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam. Vertrek vliegtuig: 09.30 uur

Prijzen: € 1190.- p.p. 1-persoonskamertoeslag: € 230.-
Vertrek data: 15, 21 juni / 07, 14, 23 september / 26 oktober / 03 november 2011.

Inclusief:
• Retour vlucht Amsterdam – Trabzon met Turks Air Lines, incl. een tussenstop van 3 dagen in Istanbul,
• Transfer van en naar de luchthaven in Istanbul en Trabzon.
• 7 overnachtingen HP in 3-4 sterren boetiek of S klasse hotels: 2 overnachtingen in Istanbul, 3 overnachtingen in Trabzon, 1 overnachting bij Uzungöl en 1 overnachting bij Ayder plateau,
• 2 excursiedagen met Nederlands sprekende gids in Istanbul en entrees van musea.
• Vervoer met een comfortabele bus incl. airco, 2008 - 2011 model, Pullman stoelen. Koelkast, warme dranken service, cd/dvd player, LC D Tv, Mercedes Sprinter voor 17 personen of midibus voor 29 personen.
• Professionele gids, ( in Istanbul Nederlandssprekende en in Trabzon Engels - Turks )
• Wireless internet bij alle hotels.

Exclusief:
• Lunches ( behalve dag 2 )
• Visa kosten ( € 15.- )
• Persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden:
* De Zwarte Zee heeft een regenachtig klimaat, daarom is het handig een regenjas mee te nemen. Het weer kan bij de kust erg warm zijn, maar het is koeler op de hoogde plateaus. Een warme trui en een goed loopschoen en een rugtas meenemen wordt geadviseerd.
 

terug   printen   doorsturen   stel u vraag   nieuwsbrief
disclaimerprivacyboekingsvoorwaardengastenboeksitemapover onscontactBakhus Reizen - Allersma 82, 5655 CH Eindhoven, Nederland | T: 040 211 5945 | info@bakhus.nl | 17076385 Kvk Eindhoven