HOMEKUURREIZENRONDREIZENBLUE CRUISEWELLNESSAANBIEDINGENVLUCHTENALLIANZ

Blue Cruise Kekova

Route: Fethiye- Kekova- Fethiye


Lijkt het u heerlijk om een boottocht te maken langs de kust van de Middellandse of de Egeische Zee?
 

Bakhus Reisburo: blue cruise boot vakantie: Blue Cruise Kekova


Globaal programma:

Dag 1 (zaterdag)
Aankomst op Dalaman-airport. Transfer naar de haven, midden in het stadscentrum van Fethiye. U wordt op de boot ontvangen door het personeel en er wordt uitleg gegeven over het verblijf aan boord. Verder heeft u de mogelijkheid om zelfstandig het gezellige en levendige centrum van Fethiye te bezoeken. Met name een bezoekje aan de bazaarwijk direct naast de haven kunnen wij u aanbevelen. Diner en overnachting vinden aan boord plaats.

Dag 2 (zondag)
Na het ontbijt wordt met de reis begonnen. We lunchen in de baai van Ölü Deniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ van Turkije genoemd. Dit ver in de zee uitstekende schiereiland is van onvoorstelbare schoonheid, het witte zandstrand en het turkooiskleurige water zullen uw verbazing wekken. Een ideale plaats voor de eerste duik van deze week. Vervolgens wordt de reis voortgezet en aan het eind van de middag komen we aan in een baai vlakbij het havenplaatsje Kalkan, waar we ook de nacht zullen doorbrengen.

Dag 3 (maandag)
In de morgen varen we richting het eiland Kekova, waar we in de baai van Aquarium zullen lunchen. Daarna varen wij langs de ruines van de ‘verzonken stad’. De sarcofagen en andere antieke overblijfselen onder water zijn door het heldere zeewater zeer goed zichtbaar. Vervolgens is er de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken (entreegeld ± € 3,- p.p.). Het uitzicht vanaf daar is werkelijk adembenemend.
We overnachten in de baai van Gökaya waar het mogelijk is om ’s avonds een discotheek te bezoeken.

Dag 4 (dinsdag)
Na het ontbijt varen we naar Myra, waar de mogelijkheid is een excursie te maken naar de bekende rotsgraven en de kerk van Sint Nicolaas (kosten ± € 20,- p.p.). In het stadje Demre kunnen de indrukwekkende, in een rotswand uitgehouwen rotsgraven uit de 4e eeuw v.C. worden bezocht. Direct daarnaast bevindt zich het goed bewaard gebleven Romeinse theater, dat met een doorsnede van 110 meter en 38 rijen zitplaatsen tot de grootste van Lycië behoorde. De bus rijdt vervolgens naar Myra, waar de Nicolaaskerk wordt bezocht. Dit is de kerk waar in de 4e eeuw n.C. St. Nicolaas, de goedheiligman, zijn bisschopsambt bekleedde. Als gevolg van vele verwoestingen is de kerk meerdere malen opnieuw opgebouwd. Te zien is hoe een deel van de kerk dat onder de modder is verdwenen, weer wordt opgegraven.

De lunch vindt vervolgens op de boot plaats, waarna we naar een paradijselijke baai gaan, waar de gehele middag volop gezwommen, gesnorkeld en gevist kan worden. In deze baai blijven we ook slapen.

Dag 5 (woensdag)
In de loop van de morgen komen we aan in het havenplaatsje Kas. Vanuit daar is er de mogelijkheid voor een dagexcursie (kosten ± € 35,- per persoon) naar de Saklikent-canyon, waar een wilde rivier aan de voet van de 3024 meter hoge Ak Daglari uitmondt. Een wandeling door een deel van deze 14 kilometer lange canyon met zijn smalle doorgang en hoge rotswanden is zeer zeker de moeite waard. Na de lunch in een typisch Turks restaurant aan het water wordt een bezoek gebracht aan Xanthos, de hoofdstad uit het Lycische Rijk. Indien de groep dat wil, kan er ook nog even gezwommen worden in Patara, waar een schitterend zandstrand is.

Omdat we vandaag overnachten in de haven van Kas, heeft u ’s avonds voldoende gelegenheid om de oergezellige straatjes van dit havenplaatsje te verkennen en een terrasje te pikken.

Dag 6 (donderdag)
Al vroeg gaan de trossen los, zodat het ontbijt ergens onderweg in een baai zal worden genuttigd, waarna de boot richting de Vlinderbaai vaart. Vandaag is een rustige dag, er is volop tijd om heerlijk te relaxen, zonnebaden en zwemmen. Maar voor vakantiegangers met voldoende lef is er de mogelijkheid om vanaf de 1969 meter hoge Bababerg te paragliden en zo de blauwe lagune van bovenaf te bekijken (kosten ± € 80,- p.p.).
Aan het einde van de middag varen we een stukje verder en gaan voor anker in de baai van Gemile Adasi. Daar zijn volop mogelijkheden voor diverse watersporten. Wat denkt u van waterskien, een ritje op een jetski of met zijn allen op een banaan achter de speedboot?

Dag 7 (vrijdag)
Vandaag is het alweer de laatste dag om van het warme, heldere zeewater te genieten. In de loop van de middag komen we weer terug in de haven van Fethiye, de havenplaats die in de oudheid Telmessos heette. Bij voldoende sportieve belangstelling is er de mogelijkheid om een wandeling van ongeveer 2 ½ uur te maken van de spookstad Kaya Köyü naar Ölü Deniz. Kaya Köyü was een stad met ruim 20.000 Griekse inwoners, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije is verlaten. De wandeling voert ons langs de resten van de huizen van deze stad.
Ook heeft u de mogelijkheid om uw vakantie op zeer relaxte wijze af te sluiten door een bezoekje te brengen aan de hamam, het Turkse badhuis. Voor de mannen is een bezoek aan de barbier eigenlijk een absolute must.
Als u geluk heeft ziet u in de haven nog een van de reuzenschildpadden, die daar regelmatig te zien zijn.

Dag 8 (zaterdag)
Transfer naar luchthaven van Dalaman.
 

terug   printen   doorsturen   stel u vraag   nieuwsbrief
disclaimerprivacyboekingsvoorwaardengastenboeksitemapover onscontactBakhus Reizen - Allersma 82, 5655 CH Eindhoven, Nederland | T: 040 211 5945 | info@bakhus.nl | 17076385 Kvk Eindhoven