HOMEKUURREIZENRONDREIZENBLUE CRUISEWELLNESSAANBIEDINGENVLUCHTENALLIANZ

Blue Cruise Dalyan

Route: Fethiye - Dalyan - Fethiye


Lijkt het u heerlijk om een boottocht te maken langs de kust van de Middellandse of de Egeische Zee?
 

Bakhus Reisburo: blue cruise boot vakantie: Blue Cruise Dalyan


Globaal programma:

Dag 1 (zaterdag)
Aankomst op Dalaman-airport. Transfer naar de haven, midden in het stadscentrum van Fethiye. U wordt op de boot ontvangen door het personeel en er wordt uitleg gegeven over het verblijf aan boord. Verder heeft u de mogelijkheid om zelfstandig het gezellige en levendige centrum van Fethiye te bezoeken. Met name een bezoekje aan de bazaarwijk direct naast de haven kunnen wij u aanbevelen. Diner en overnachting vinden aan boord plaats.

Dag 2 (zondag)
Na het ontbijt wordt met de reis begonnen. We lunchen in de baai van Ölü Deniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ van Turkije genoemd. Dit ver in de zee uitstekende schiereiland is van onvoorstelbare schoonheid, het witte zandstrand en het turkooiskleurige water zullen uw verbazing wekken. Een ideale plaats voor de eerste duik van deze week.
Voor vakantiegangers met voldoende lef is er de mogelijkheid om vanaf de 1969 meter hoge Bababerg te paragliden en zo de blauwe lagune van bovenaf te bekijken (kosten ± € 80,- p.p.).
Aan het einde van de middag varen we een stukje verder en gaan voor anker in de baai van Gemile Adasi. Daar zijn volop mogelijkheden voor diverse watersporten. Wat denkt u van waterskien, een ritje op een jetski of met zijn allen op een banaan achter de speedboot?

Dag 3 (maandag)
Vandaag lunchen we in een baai bij een van de 12-eilanden in de golf tussen Göcek en Fethiye. In de loop van de middag varen we verder naar de baai van Aga Limani. Daar bestaat de mogelijkheid om een kleine wandeling te maken.

Dag 4 (dinsdag)
Om een uur of vijf gaan de trossen los vanmorgen. Het ontbijt zal plaatsvinden in het kleine haventje van Ekincik. Vandaag is er de mogelijkheid tot het doen van een dagexcursie (kosten ± € 30,- p.p.). Met een klein bootje varen we langs het strand, waar de beschermde zeeschildpadden caretta caretta hun eieren leggen, naar de rivierdelta van Dalyan, een schitterend natuurgebied waar veel zeldzame vogels voorkomen. In de morgen wordt er een bezoek gebracht aan de Carische stad Kaunos, die gesticht werd in de 9e eeuw v.C. Vervolgens vaart ons bootje verder de rivier op langs de beroemde koningsgraven naar Dalyan, waar we in een gezellig restaurantje zullen lunchen en wat tijd hebben om het dorpje te verkennen. Daarna gaan we verder naar de modderbaden, waarvan gezegd wordt dat je er tien jaar jonger uitkomt. Garantie daarop geven we niet, maar het is in ieder geval een heel leuke belevenis.
Aan het eind van de middag vaart ons bootje de rivier weer af richting zee, waar we weer naar onze eigen boot gebracht worden. De bemanning heeft de barbecue voor die avond alvast is voorbereid.

Dag 5 (woensdag)
Ook vandaag wordt er weer vroeg afgevaren, zowel het ontbijt als de lunch zullen in schitterende baaien worden genuttigd waar volop genoten kan worden van het heldere warme zeewater.
Aan het eind van de middag varen we naar de haven van Göcek. Daar zullen we overnachten zodat u ‘s avonds voldoende gelegenheid heeft om de gezellige straatjes van dit havenplaatsje te verkennen en een terrasje te pikken.

Dag 6 (donderdag)
Vandaag is een rustige dag, er is ruimschoots tijd om heerlijk te relaxen, zonnebaden en zwemmen. We zullen een aantal eilanden van de 12-eilanden aandoen. Voor diegene die dat te rustig vinden, is er de mogelijkheid om te gaan raften op de Dalaman rivier (kosten ± € 40,- p.p.). Geniet in ieder geval van de laatste nacht slapen in een heerlijke baai.

Dag 7 (vrijdag)
Vandaag is het alweer de laatste dag om van al het moois dat dit stukje Middellandse Zee u te bieden heeft te genieten. In de loop van de middag komen we weer terug in de haven van Fethiye, de havenplaats die in de oudheid Telmessos heette.
We kunnen echter ook al eerder naar Fethiye varen, zodat er de mogelijkheid is om een excursie (kosten ± € 35,- p.p.) te doen naar de Saklikent-canyon waar een wilde rivier aan de voet van de 3024 meter hoge Ak Daglari uitmondt. Eerst wordt er geluncht in een typisch Turks restaurant aan het water, daarna is er tijd voor een bijzondere wandeling door een deel van deze 14 kilometer lange canyon met zijn smalle doorgang en hoge rotswanden. Op de terugweg brengt u een bezoek aan de spookstad Kaya Köyu. Kaya Köyu was een stad met ruim 20.000 Griekse inwoners, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije is verlaten.

Terug in Fethiye heeft u de mogelijkheid om uw vakantie op zeer relaxte wijze af te sluiten door een bezoekje te brengen aan de hamam, het Turkse badhuis. Voor de mannen is een bezoek aan de barbier eigenlijk een absolute must.
Als u geluk heeft ziet u in de haven nog een van de reuzenschildpadden, die daar regelmatig te zien zijn.

Dag 8 (zaterdag)
Transfer naar luchthaven van Dalaman.

 

terug   printen   doorsturen   stel u vraag   nieuwsbrief
disclaimerprivacyboekingsvoorwaardengastenboeksitemapover onscontactBakhus Reizen - Allersma 82, 5655 CH Eindhoven, Nederland | T: 040 211 5945 | info@bakhus.nl | 17076385 Kvk Eindhoven